maya
cover

Nedanför omslagsbilden kan du läsa smakprov

som har uppdaterats under tiden boken skrevs.


Du kan gå in på Facebook och GILLA Mayafokets Hemlighet.

Där hittar du bilder från Kims researchresa till Mayariket,

många av bilderna är från platser där boken utspelar sig


Klicka här för att komma till Mayafolkets Hemlighet på Facebook.

https://www.facebook.com/MayafolketsHemlighet

Mayafolkets hemlighet


17:e boken om Theo och Ramona


Fråga efter boken hos din bokhandlare om du inte hittar den!

Eller beställ den på nätet, till exempel hos Adlibris eller Bokus.

BAKSIDESTEXT:

Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom männskorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet, där de genast drabbas av schamanens vrede.


Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalendern upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?


I Mayafolkets Hemlighet får du ta del av mayafolkets visdom och deras fantastiska kultur. En bok som överraskar från första till sista sidan och håller dig fångad i ett järngrepp.

SMAKPROVER ur Mayafolkets hemlighet:

 

11 april 2012

Schamanen tog fram en smal bok som han sträckte fram mot Theo.

"Titta här! Här står allt nedtecknat som kommer att hända. Det här är vår framtid, din och min! Här står allt!"

 

28 mars 2012

Robert blev alldeles kall och stel. Han väntade på att spelarna skulle jubla, att hans medspelare skulle komma springande mot honom i glädje, att det var hans lag som hade vunnit. Han väntade på besked om han skulle dö eller inte...

 

20 mars 2012

Han såg i Roberts ögon att även han hade insett det osannolika, att Ramona kanske fortfarande levde!

 

14 mars 2012

"Jag är Ramona. Hjälp mig!"

 

9 mars 2012

Vart hade Olek egentligen fört dem?

 

1 mars 2012

"Allt är inte som det ser ut!" sa Olek.

 

1 februari 2012

Hur ont det än gjorde i Theo lämnade han Ramona. Med tårar i ögonen steg han in i mörkret.

 

19 januari 2012

Linda vågade knappt andas, försiktigt steg hon närmare Robert och stack sin hand i hans. Hon såg på honom. Han såg minst lika skräckslagen ut som hon kände sig, ändå fanns där något annat i hans ansikte; förväntan, nyfikenhet, glädje...

 

28 november 2011

Han lät det inte sluta med det, utan lät förbannelsen väva sig vidare i tiden, genom generation efter generation, för att mannen och hans ättlingar skulle få lida lika mycket som han själv gjorde i denna stund.

 

16 november 2011

Hon hade en bestämd känsla av att det som hennes morbror hade skrivit var sant. Äntligen skulle hon få ge sig ut på äventyr, och hon visste precis vem som skulle hjälpa henne med det...

 

7 november 2011

"STOPP! skrek Theo och högg tag i Ramonas arm, eftersom han insåg vad som kunde hända, men det var för sent...

 

5 november 2011

Mannen fångade upp hennes blick och höll kvar den. Ramona kände hur hon blev stel och viljelös, hennes tankar var inte längre hennes egna. En stark röst talade inom henne och det kändes som hon frös till is, när hon förstod vad rösten sa.

 

26 oktober 2011

Han såg ned på sin älskade, som låg stel och kall nedanför hans fötter. Han ville skrika högt, låta tårarna spruta och förbanna hela världen, men det var bara det sistnämnda han kunde tillåta sig att göra.

 

 

 

Utdrag ur Mayafolkets Hemlighet:

Han såg ned på sin älskade, som låg stel och kall nedanför hans fötter. Han ville skrika högt, låta tårarna spruta och förbanna hela världen, men det var bara det sistnämnda han kunde tillåta sig att göra.


Han var stammens schaman, alla såg upp till honom, var till och med rädda för honom. Om han visade ett enda mänskligt drag skulle hans makt över stammen minska. Han fick inte visa sin sorg, men förbanna kunde han göra. Han hade makt att lägga en förbannelse över hela världen om han ville. Han hade kunskapen. Sorgen och ilskan skulle ge hans förbannelse mer styrka och kraft.


Han såg ned på den lilla brända, rikt utsirade stenfiguren, som såg mycket liten ut i hans stora hand. Han vände och vred på den lilla färggranna figuren. Armar och ben var rörliga. Han tyckte om just den här figuren med den övervägande blå färgen, det fyrkantiga huvudet och den breda kroppen. Han visste att den skulle komma att tilldra sig extra mycket uppmärksamhet. Inte just nu, men längre fram i tiden, för idag var hans kraft så stor att den sträckte sig över århundraden.


Orden som kom ur hans mun var starka och hördes ljuda långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, likom människorna var tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han slungade förbannelsen över den främmande man som hade dödat hans älskade. Men han lät det inte slut med det, utan lät förbannelsen väva sig vidare i tiden, generation efter generation, för att mannen och hans ättlingar skulle få lida lika mycket som han själv gjorde i denna stund.


Till slut tystnade orden. Den lilla figuren i hans hand tyckte skälva, armar och ben ryckte till och lerfiguren såg för ett ögonblick levande ut. Schamanen log, lindade ett intensivt rött tygstycke runt figuren och lade ned det över sin älskades hjärta som aldrig mer skulle slå.


Han slog sig ned vid sin älskades huvud och börjad mässa, medan hans hjälpreda tände rökelser som försatte honom i trans. Hans medvetande for genom tid och rum och såg hur förbannelsen slog till i generation, efter generation. Den sista bild han såg var en ung flicka, med långt mörkt hår, som ivrigt öppnade ett paket och tog upp lerfiguren. Flickan var mycket lik hans älskade och schamanen förstod att med denna flicka skulle förbannelsen till slut lägga sig till ro, men inte förrän den hade utfört hans vilja och slungat fasa och död över även den sista mottagaren: flickan med det långa mörka håret.

Första skiss på omslaget till 17:e boken om Theo och Ramona

Nu har omslaget börjat ta form, med fler detaljer.

Här ser du den färdiga framsidan på Mayafolkets hemlighet.